Hero

Over ons

De filosofie achter COCOON

Onze visie

Onze visie

COCOON wil subsidies eenvoudig maken. En kennis teruggeven aan de doelgroep waarvoor de subsidie bedoeld is. Beschikbare informatie is alom te vinden op internet, maar tegelijkertijd zijn de subsidieregels uitgegroeid tot een doolhof waarin je eigenlijk continu moet blijven zoek om tijdig de juiste informatie te vinden. Dit informatiegat vult COCOON op. En dat op een manier dat zelf zoeken tot het verleden behoort.

Onstaan COCOON

Onstaan COCOON

Het idee van COCOON is ontstaan toen het oprichter Kees Wilms van Kersbergen opviel dat bedrijven steeds weer de vraag stelden welke subsidie regelingen er beschikbaar zijn. En steeds weer moest dit handmatig uitgezocht worden. Dit zoeken is complex omdat er veel bronnen zijn en informatie snel verouderd. Voor subsidieadviseurs is het lastig om alles bij te houden, laat staan dat ondernemers of managers zelf weten waar te zoeken om een goed overzicht te vinden van de juiste subsidie regelingen. Het inzicht dat er steeds opnieuw naar dezelfde antwoorden wordt gezocht, was het punt waarop COCOON ontstond. Dat zou immers veel eenvoudiger moeten kunnen, mits hier goede software voor op de markt zou zijn…

Toekomst

Toekomst

De huidige versie van COCOON is in staat om automatisch inzicht te geven in welke regelingen interessant zijn voor een bedrijf. Ook is het mogelijk om het overzicht van lopende subsidietrajecten te bewaken en opvolging te monitoren. Richting de toekomst hebben wij nog veel meer ideeën en zal COCOON steeds verder worden uitgebreid. We staan daarom altijd open voor contacten met mensen die het leuk vinden hier een bijdrage aan te leveren, in welke vorm dan ook!